MAHALLE BASKISI TÜKENDİ !

Çok değil bir kaç ay öncesinde mahalle baskısı ile yatıp Mahalle baskısıyla kalkıyorduk. T.V. lerde sabahlara kadar süren o bana mahalle baskısı yaptı, yapmadı, o mahalle baskısı, o değil şeklindeki atışmalar gazete köşelerine kadar sıçramıştı. Peki kim ne anladı ne anlattı neden yazdı ne yazdı ?

Cevap belli Mahalle Baskısı anlaşılamadı anlatılamadı. Hatta devreye toplumuzun önde gelen düşünürleri girerek bu kavramı nasıl olurda halkın anlaycağı şekilde anlatabilirizi düşünürken içlerinden biri bir türk icadı olan “cümle içinde kullanmayı” (ayrıntılı bilgi için bkz: Büyük Türk İcatları S:81) teklif etti. Bu teklifi kabul eden düşünürler ” ben mahalle baskısı gördüm”, “babam bana mahalle baskısı aldı”, gibi çeşitli cümle içi kullanımlar türetmiş olsalarada yine de pek başarılı olamadılar.

Ülkemizin güzide gazeteleri, pireden deve nasıl yapılırın örneklerini ard arda sunarken kapılarına “her türlü bir (1) itinayla Bin (1000) yapılır ” yazmış olsala hiç de abes kaçmayacak şekilde İçinde Mahalle yada Baskı gecen tüm olayları özenle incelemeye ve yoğun çalışmalar sonuçunda  Mahalle Baskısı haberi haline getirmeyiaşarıyorlardı.

Mahalle Baskisi

Mahalle Baskisi

 Örnekler mi, “parkta bekci bana kışt dedi” parkta Tuvalet ihitiyacını gören bir vatandaşa bekcinin müdahalesini konu alan haber ülkemizin önde gelen bir gazetesi 14/05/2008, “mahalle maçında baskı yedik” yine ülkemizin güzide bir heber sitesinden konyada mahalle macı yapan çocukların karşı takımın baskılı oyunu sonucu bezip mahalle baskısı na yenilmelerini konu alan haberi 15/06/2008 örnekleri çogaltmak mümküni Mahalle bakallıyla kavgalı olan vatandaşın hali, mahalle kavgasına karışan coçukların içler acıtan hali, Mahalle taksi duraklarının sıra kavgası… bu liste uzar gider.

 

ANCAK ŞU GÜNLERDE BASIN DA ÇOKDA RASTLAYAMAZ OLDUĞUMUZ  MAHALLE BASKISI TÜKENDİ GALİBA?

Mahalle Baskisi 2009

Mahalle Baskisi 2009

 

Bizde  yıl sonuna yavaş yavaş yaklaştığımız şu günlerde 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı (bir gün Dünyanın Türk Olacagını düşünürsek sayı 6 milyara kadar cıkabilir !) olarak heyecanla ve umutla baskısı tükenen, piyasa da bulunmayan türden örnekler sunan, tek sınırı köşe yazarlarımızın ve gazetecilerimizin hayal güçleri olan bu çok perdeli komedinin yeni, Mahalle Baskılarının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

 

 

 

k u M P a s

 

 

                                         —*** GERÇEGE KURULMUŞ kuMPas ***—

Yorum bırakın