SÜPER MARİO KİMDİR ?

 

Su Tesisatçılığından Boru İmparatorluğuna

 

 

Gectiğmiz günlerde Forbs da açıklanan Dünyanın En Zenginlerden Daha Zenginler Listesinde hiçte alışık olmadığımız bir isim vardı Süper Mario. Kendisini su tesisatçısı olarak bize sevdiren Süper Marioya bu suyun nerden geldiğini sizin için araştırdık usta gazteci Uluslararası Boru Hatları (UBHU) Ve Su Uzmanı(SU) Filippo Inzaghi’nin kaleminden …

süper mario

süper mario

 

 Mario’yu hatırlıyor musunuz?

Kim bilir kaç saat o su tesisatçısıyla boruların üzerinden zıpladık, kutulara kafa attık, kaplumbağaları çiğnedik

 

mariodan bir görüntü

mariodan bir görüntü

 

Prensesi kurtarmak için yapmadığımız çılgınlık kalmadı.

Bıyıklı, pizzacı kılıklı su tesisatçısı çocukluğumuzun en sevimli kahramanı oluvermişti bir anda.

 

 

 

 

Peki şimdi Mario nerelerde, ne işler yapar bileniniz var mı?

Holdingin wep sayfası

Holdingin wep sayfası

 

 

Mario, bugünlerde kendi kurduğu Holdinginin başında.

 

Avrupa’nın en büyük plastik boru ve tesisat imparatorluğunu yönetiyor.

Peki bu büyümenin altında yatanlar nedir?

 

Bu soruyu Madrid Üniversitesi Psikoloji ve Nörolojik Vakalar Uzmanı (PNVU) Araştırmacı-Yazar Martin Palermo’ya sorduk. Cevabı netti

“Tabi ki çocukluğumuzdan beri sinsice bilinçaltımıza yerleşen Mario markası”.

Boru alacağımızda ilk aklımıza Mario Plastik Boruları geliyor.

Oysa biz  ozamanlar sadece oyun oynadığımızı zannediyorduk…

Mario hakkında ilginç bir iddia da Amerikandan geldi.

Amerika Gayri Nizami Harp Teknikleri(AGNHT) Pisiko-Kinetik Savaş Taktikleri Dairesinde Yönetici Proje Danışmanı olarak çalışan Michael Owen göre, 80 lerin başında  insanların bilinç altını etkileyerek psikolojik  savaş direncinin kırılmasını sağlayacak  XMR-15 İO kodlu proje Dönemin Savunma Bakanı Kondaliza Rays tarafından iptal edildikten sonra tasfiye edilen proje  ekibi bu projeyi oyun şirketlerine yüklü bir para karşılığı sattı,işte  etkileri tam olarak bilinmeyen bu  gayri nizami harp projesini  oyun şirketleri Super Mario olarak çocukların oyun odalarına soktu. 

Her şey bu kadar masum mu?

Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı ihalelerin de de Mario’nun aldı geçiyor. Binlerce kilometre borunun tek bir şirket tarafından döşendiğini kulislerde bu şirketin Dario Plastik olduğu söyleniyor.

binlerce km uzunluğunda boru hattı

binlerce km uzunluğunda boru hattı

 

Dario Plastik ise Süper Marionun Üniversiteden  2 yıl önce mezun olup ticarete atılan damadına ait. Otoriteler yıl önce kurulmuş bir şirketin bu ihaleyi nasıl aldığına bir anlam veremiyor.

 

 

Konuyu birde uzmanları ile konuştuk.

Kıtalar Arası Boru Hatları Uzmanı (KABHU) Araştırmacı-Yazar Diego Tiristana göre bu çapta bir ihaleyi gerçekleştirebilecek şirket sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama bu parmaklar arasında Dario Plastik yok Tiristana göre bu şirketinde arkasında Mario var.

uzaydan boru hattı

uzaydan boru hattı

 

 

Sorumlu, ilkeli, dürüst ve  dogru habercilikten taviz vermeyen ekibimiz konuyu birde  iddiaların karşı tarafı olan Süper Marioaya sormak demoktarik gelişmişliğimizin göstergesi olarak iddialara cevep hakkı vermek istedi.

 

mario'nun gizli kamera görüntüleri

mario'nun gizli kamera görüntüleri

 Zorda olsa randevu almayı başaran ekibimiz bu görüşmeyi kayıt altına almak için gizli kamera kullandığının farkında olamayan Süper Mario ekibimiz sorduğu sorulara çok sinirlenip siz benim kim olduğumu biliyormusunuz diyerek ekibimizin üzerine  yürürken kameraya böyle yakalandı.

 

Mario ve korumaları tarfından darp edilen ekibimiz konuyu mahkemeye taşıyıp bu beyle yüce mahkeme huzurunda hesaplaşacaklar.

 

Yetkililerin de bilinç altımıza yerleşen bu kurnaz kahramanın pervasız tutumları karşısında sessiz kalması onun bu piyasadaki gücünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

 

Anlaşılan borunun sonundaki Petrol Prensesini Mario’dan başkası kurtaracak…

SÜPER MARİO KİMDİR ?” üzerine 8 yorum

  1. bi kere sanki süper mario burada gibi anlattı çok çok güzeldi ağız tadıyla okudum bunu yapana çok çok teşekkür ediyorum ve onları bir kez daha alkışlıyorum TEBRİKLER

  2. Ben oyununu çok seviyorum.Oynamak isteyen varsa http://bit.ly/suppermario .

  3. tamamen saçma bi haber. bi kere süper mario oyununu japon nintendo firması piyasaya çıkardı. mario boru şirketi diyede bi şirket yok. o şirket web resmini de nasıl hasırladınız bilmiyorum. sizin gibilerin yüzünden internet bilgi çöplüğü haline geldi.

  4. ya 16 yaşındayım mario’ya bayılıyorum

  5. ciddi ye alan da mı var 😀

  6. süper marionun medya analizi nedir ? bilen ..

  7. Biraz gerçeklerden haberdar olsak.. Gerçekler insanlara yanısıtsak ve bilgilendirir sek ; insanları yalandan ve hayallerden uzak tutup hayatın gerçekleriyle yüzleştirmek daha güzel olur bence 😀

Yorum bırakın